Artisan Stucco & CeramicsDecortief pleisterwerk, Design & Keramiek

Uniek Pleisterwerk

Ontwerp en applicatie van traditioneel decoratief pleisterwerk voor architectuur en interieur projecten

Ontwerp en applicatie van traditioneel decoratief pleisterwerk voor architectuur en interieur projecten

Uniek pleisterwerk

Artisan Stucco & Ceramics, opgericht in 2006 door Raquel Rodríguez, ontwerpt en verwerkt op maat gemaakte, kwalitatief hoogwaardige kalkstucpleisters.

Onze sierpleisters van kalkdeeg worden met de hand gemaakt van de beste traditionele materialen en worden aangebracht met behulp van originele methoden die door jaren van onderzoek en ervaring zijn geperfectioneerd.

Onze methoden en materialen vinden hun oorsprong in historische romeinse en renaissance teksten en de resultaten zijn in alle opzichten gelijk aan pleisters in beroemde tempels en paleizen.

Wij hebben onze pleisters toegepast in een breed scala aan interieur- en moderne architectuurprojecten, ecologische bouwprojecten en bij de restauratie van monumenten.

Atmosfeer ontwerpen

Atmosfeer ontwerpen

Artisan Stucco kalkpleisters worden met de hand gemaakt van de beste materialen die de natuur te bieden heeft, waardoor zeer fraaie afwerkingen met heldere natuurlijke kleuren en een grote verscheidenheid aan texturen worden bereikt.

Onze sierpleisters worden altijd in nauwe samenwerking met onze klanten ontworpen om perfect aan te sluiten bij de unieke individuele behoeften van uw project.

Oorspronkelijk ontworpen voor de decoratie van paleizen en tempels, zullen uw muren een ongeëvenaarde sfeer van vakmanschap, kwaliteit, luxe en rust uitstralen.

Speciaal pleisterwerk

Speciaal pleisterwerk

Artisan Stucco gehydrateerde kalkpleisters zijn ontworpen om te worden aangepast aan de technische en visuele behoeften van uw project.

Het flexibele lagensysteem van onze pleisters maakt het mogelijk om verschillende technische mortels te combineren tot een perfect geschikte afwerking van zowel oude als moderne bouwsystemen.

Schilderingen van steen

Schilderingen van steen

In de afgelopen decennia heeft Raquel Rodrígues zich gespecialiseerd in de renaissance techniek van sgraffito, muurschilderingen van kalkpleister.

Door meerdere lagen stucwerk over elkaar heen te plaatsen en terwijl de mortel nog zacht is deze deels weg te snijden om delen van de onderliggende laag te onthullen, ontstaat er een beeld. Na het drogen van het pleisterwerk is het resultaat een duurzame schildering van kalksteen.

Deze grootschalige wanddecoraties springen in het oog in elke omgeving en kunnen naar uw wensen worden gemaakt of door de kunstenaar worden ontworpen.

Monumenten en historisch stucwerk

Monumenten en historisch stucwerk

Artisan Stucco heeft ruime ervaring met het restaureren van originele pleisters in historische monumenten.

We hebben ervaring met grootschalige restauratieprojecten en hebben met succes grote ingrepen in belangrijke historische gebouwen uitgevoerd.

We gebruiken alleen materialen van de hoogste kwaliteit die perfect verenigbaar zijn met en respect hebben voor de originele materialen die in het historische gebouw zijn gebruikt in termen van hechting, ademend vermogen en elasticiteit.

Project / Stedelijk appartement

Sgraffito en leem pleister stucwerk in een woning

Keramiek door Raquel

Handgemaakte keramische objecten

Over Raquel

Raquel Rodríguez Puebla is een ervaren stukadoor gespecialiseerd in decoratieve pleisterwerken van kalkmortels gemaakt met traditionele technieken op elk bouwsysteem.

Raquel is opgeleid aan de School voor Toegepaste Kunst en Artistieke Beroepen en de School voor Restauratie en Conservering van Monumentale Gebouwen in Granada, Spanje.

Sinds 2002 is zij werkzaam als gespecialiseerd stukadoor, restaureert historische gebouwen en past haar kennis van traditioneel pleisterwerk en decoratie toe in hedendaagse architectuur- en interieurprojecten in Spanje en Nederland.

  • 2024 © Artisan Stucco & Ceramics