DienstenSpeciaal stucwerk

Speciaal stucwerk

Speciaal pleisterwerk

Speciaal pleisterwerk

Kalkmortels werden sinds de tijd van de Vitruvius tot het begin van de 20e eeuw op grote schaal gebruikt. Raquel Rodríguez heeft zich door jaren onderzoek de verwerkingstechnieken van deze historische mortels  meester gemaakt en de oorspronkelijke ingrediënten, formules en verhoudingen bestudeerd.

Het verfijnde traditionele lagensysteem van deze pleisters is zeer aanpasbaar gebleken, waardoor het mogelijk is om verschillende technische mortels te ontwerpen en te combineren en daarop een van onze afwerkingspleisters aan te brengen om te voldoen aan de eisen van zowel oude als moderne bouwsystemen en situaties.

Artisan Stucco pleisters zijn geschikt voor elk verticaal oppervlak, van kelder tot gevel, en kunnen zich aanpassen aan vrijwel elk bouwsysteem. Van metselspecie en raapmortel tot de uiteindelijke finish, het volledige mortel- en pleistersysteem kan worden ontworpen en aangepast aan de behoeften van uw project.

Waterdicht stucwerk

Waterdicht stucwerk

Artisan Stucco heeft een prachtig verfijnde waterdicht pleister ontwikkeld, geschikt voor de natte delen van uw badkamer en douche.

Door een traditioneel meerlaags fresco-pleister te combineren met applicatietechnieken van het Marokkaanse tadelakt, ontstaat een perfect recht en glad, natuurlijk glanzend oppervlak dat gemakkelijk te onderhouden is en er nog vele jaren als nieuw zal uitzien.

Artisan Stucco Waterdicht kalkpleister is een betaalbaar en mooi alternatief voor badkamertegels en tadelakt. Bezoek onze projectenpagina om een aantal prachtige voorbeelden van waterdicht stucwerk in badkamers te zien.

 

Fresco & transparantie

Fresco & transparantie

Ons fresco kalkpleister is het originele basispleister zoals gebruikt voor de beroemde frescoschilderingen uit de 16e eeuw, waaronder die van de Sixtijnse Kapel. Deze traditionele meerlaagse pleistertechniek, waarbij alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt, geeft een zeer verfijnde afwerking met een hoge weerstand tegen water en stof en heeft zich als bijzonder duurzaam bewezen.

De transparantie van de afwerklagen voegt een spectaculaire diepte toe aan het oppervlak, waardoor de natuurlijke vlam van het pleisterwerk naar buiten komt. Door het gebruik van verschillende kleuren in de laatste lagen kunnen prachtige effecten worden bereikt die lijken op marmersteen.

Kleur en structuur op maat

Kleur en structuur op maat

De uiteindelijke afwerking van uw stucwerk is volledig aanpasbaar. Door te kiezen uit een grote verscheidenheid aan natuurlijke pigmenten of gekleurd zand van verschillende korrelgroottes, het toevoegen van glinsterende mineralen zoals mica vlokken en het selecteren van de benodigde applicatietechnieken, kunnen we een pleister leveren die precies past bij uw project in zowel kleur, glans als textuur.

Wij adviseren u graag over hoe we tot de perfecte afwerking van uw muren komen. Neem contact met ons op over uw specifieke wensen.

Sgraffito

Sgraffito

Door meerdere lagen stucwerk over elkaar heen te leggen en de bovenlaag van de mortel precies te snijden terwijl deze nog zacht is, kan een relief-afbeelding worden gecreëerd.  Na het drogen van het pleisterwerk is het resultaat een duurzame tekening van kalksteen.

De afgelopen decennia heeft Raquel Rodrígues zich gespecialiseerd in de klassieke renaissance techniek van sgraffito. Deze wanddecoraties springen in het oog in elke omgeving en kunnen worden gemaakt volgens uw exacte specificaties of geïnspireerd door de kunstenaar.

Lees meer over: Sgraffito wanddecoratie.

Customized mortars

Customized mortars

Omdat we onze kalkmortels speciaal voor uw project maken, kunnen we de ingrediënten aanpassen aan uw situatie en specificaties.

Door de traditionele toeslagstoffen van de mortel gedeeltelijk te vervangen door andere traditionele of moderne ingrediënten zoals kurk, perliet of plantaardige vezels, kan de pleister worden aangepast om lichter te zijn, een hogere isolatiewaarde te hebben, een veel hogere laagdikte mogelijk te maken en te worden ontworpen om meer gewicht te weerstaan of meer waterbestendig te zijn.

Dit maakt onze mortels ideaal voor gebruik als basispleister op metselwerkwanden, strobalen constructies en isolerende plaatsystemen.

 

Kalkverf

Kalkverf

Ook het ontwerpen van een kalkverf behoort tot de mogelijkheden, zodat uw andere wanden optimaal passen bij uw Artisan Stucco pleisterwerk.

Artisan Stucco kalkverven zijn geschikt voor stenen muren, cement en bestaande kalk- en leempleisters.  Onze kalkverven helpen ook om oude en zachte of beschadigde pleisters te verstevigen.

Onze kalkverven zijn geschikt voor binnen en buiten.

Meer informatie

Artisan Stucco heeft veel ervaring opgedaan door een grote verscheidenheid aan particuliere, commerciƫle en restauratieprojecten.

Klik hieronder voor een overzicht van de belangrijkste projecten waar we aan gewerkt hebben of neem contact met ons op voor meer informatie.

  • 2024 © Artisan Stucco & Ceramics