Artisan Stucco & Ceramics

Over Raquel

Over Raquel

Over Raquel

Raquel Rodríguez Puebla is opgeleid aan de Escuela de Artes aplicadas y Oficios artísticos aan de afdeling beeldende kunst en design in Granada, Spanje, met als specialisatie keramiek. Daarna doorliep ze de School voor Restauratie en Conservering van Monumentale Gebouwen waar ze kennis maakte met traditionele bouwmaterialen en -technieken.

Na de opening van haar eigen keramiekatelier in het centrum van Granada, begon ze in 2002 ook te werken op het gebied van de restauratie van erfgoedgebouwen in de omgeving van Granada, waar ze uitgebreide ervaring opdeed in restauratieprojecten van verschillende belangrijke historische gebouwen.

Ze verbreedde haar werkterrein geleidelijk door projecten op zich te nemen in de hedendaagse architectuur en binnenhuisarchitectuur, waarbij ze haar kennis van traditionele pleisters en decoratie in een moderne context toepaste, parallel aan het onderzoek naar de techniek van Sgraffito.

Raquel kwam in 2012 naar Nederland om daar haar vak uit te oefenen en heeft in het hele land aan een grote verscheidenheid aan gerenommeerde projecten gewerkt.

Sgraffito

Sgraffito

Raquel's interesse in sgraffito is onstaan omdat ze opgroeide in de stad Segovia, waar alle gevels van het historische centrum zijn versierd met deze techniek van het snijden van patronen in de verse kalkpleisters. Muurschilderingen hadden haar altijd al geïntrigeerd en ze begon de mogelijkheden van keramiek in deze context te onderzoeken.

Toen ze in aanraking kwam met de technieken die verband houden met het snijden van kalkpleisterwerk, via haar werk in het restaureren van historische gebouwen, realiseerde ze zich de mogelijkheden om met sgraffito van architectuur een oneindig groot doek te maken.

Na vele jaren van verder onderzoek is Artisan Stucco nu gespecialiseerd in dit traditionele renaissance bas-reliëf pleisterwerk.

Lees hier meer over deze techniek en de mogelijkheden: Sgraffito Wandschilderingen.

 

 

Research

Research

Het onderzoek naar de juiste ingrediënten en applicatietechnieken van de verschillende pleisters is een belangrijk onderdeel van Raquel's activiteiten vanaf het begin van haar werk als stukadoor.

Door de jaren heen heeft ze een diepgaand inzicht gekregen in de verschillende historische en moderne productieprocessen en heeft ze kennis verzameld over de chemische eigenschappen van de verschillende materialen, wat haar in staat stelt om kalkpleisters te ontwerpen die zowel milieuvriendelijk en duurzaam zijn en dat ook blijven onder zware omstandigheden, en er altijd opvallend mooi uit zien.

Artisan Stucco Mortars

Artisan Stucco Mortars

Raquel is oprichter en mede-eigenaar van Artisan Stucco Mortars, een bedrijf waarmee ze de kennis van haar mortels en applicatietechnieken beschikbaar stelt aan andere specialisten en het grote publiek.

Haar kennis van de ingrediënten en processen van het maken van kalkpleisters op maat, in combinatie met haar ervaring met een breed spectrum aan materialen die vandaag de dag op de markt beschikbaar zijn, stelt haar in staat om hoogwaardige, gemakkelijk te gebruiken producten te ontwerpen voor de moderne bouwmarkt.

Naast de ontwikkeling van deze producten heeft zij ook de ervaring om potentiële opdrachtgevers, architecten, interieurontwerpers en stukadoors te adviseren over hoe ze deze producten optimaal kunnen gebruiken in de grote diversiteit van huidige bouwomstandigheden.

Artisan Stucco Mortars biedt een assortiment van handgemaakte luchtkalk producten in een reeks van prachtige kleuren, ontworpen door Raquel: Waterdicht stucwerkmortels, Fresco stuccomortels, mortels voor schuurwerk kalkpleisters, gebruiksklare kalkverf en Kalei.

Voor meer informatie over Raquel's productlijn bezoekt u de website van Artisan Stucco Mortars.

 

 

 

Contact

Neem contact met ons op, vertel ons over uw project en ontdek de vele mogelijkheden van ons unieke kalkstucwerk.

  • 2024 © Artisan Stucco & Ceramics