Artisan Stucco & Ceramics

Over Kalkstucco

Over Kalkstucwerk

Over Kalkstucwerk

Kalkdeeg mortels zijn altijd al een belangrijk onderdeel geweest van de architectonische traditie. Met hun verfijnde technieken zijn ze het hoogtepunt van eeuwenlange innovatie in de bouw en de decoratieve kunsten. Zelfs vandaag de dag kunnen traditionele kalkmortels gemakkelijk concurreren met elk modern alternatief op het gebied van kwaliteit, veelzijdigheid en prijs, maar hun opmerkelijke schoonheid blijft ongeëvenaard.

Ons kalkstucwerk is gemaakt van de beste materialen die de natuur te bieden heeft en bevat geen additieven. De combinatie van zuiver witte kalk, wit marmerzand en zorgvuldig gekozen natuurlijke pigmenten zorgt voor een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen, waardoor een breed assortiment aan afwerkingen met een unieke diepte en uitstraling ontstaat.

Vloeibare steen

Vloeibare steen

Het begint allemaal met het kiezen van de beste kalksteen of calciumcarbonaat, een gangbaar mineraal dat overal ter wereld voorkomt. De kalksteen die voor onze kalkpleisters wordt gebruikt is afkomstig uit de afzettingen in het Ebro-bekken in Noord-Spanje vanwege zijn helderwitte kleur en het hoge calciumgehalte.

De steen wordt gedolven, vermalen en verhit en vervolgens minimaal zes maanden ondergedompeld in water (blussen). Tijdens het blusproces reageert de kalk met het water en wordt kalkdeeg, een vloeibare pasta, ook wel luchtkalk of putkalk genoemd, die 97% vloeibaar calciumcarbonaat bevat.

Dit eeuwenoude proces, dat Vitruvius al rond 40 v. Chr. beschreef en dat met behulp van moderne technologie is geperfectioneerd, geeft ons het ideale materiaal voor onze kalkpleisters.

Het kalkdeeg wordt vervolgens gemengd met onze marmerzanden en minerale pigmenten in verschillende verhoudingen om de verschillende kalkmortels te maken die, wanneer ze samen worden aangebracht, precies passen bij de kleur, de textuur en de technische specificaties van uw project.

Natuurlijke schoonheid

Natuurlijke schoonheid

Het zorgvuldig aanbrengen van de mortels in meerdere lagen bepaalt de uiteindelijke gladheid van de afwerking. Variërend van een natuurlijke marmerachtige glans van het waterdichte pleisterwerk, de zijde-achige glans van de fresco-afwerking tot een zacht, helder mat van het schuurwerkpleister.

Er kunnen diverse speciale effecten worden bereikt. Door het gebruik van verschillende kleuren voor de laatste lagen ontstaan kleurrijke effecten die lijken op marmersteen. Door het snijden van het natte pleisterwerk kunnen basisreliëf tekeningen worden gemaakt. Het toevoegen van mikavlokken aan de afwerkingslagen geeft een gouden of zilveren schittering aan uw muur.

Wanneer de mortel droogt, keert het kalkdeeg langzaam terug naar zijn oorspronkelijke staat van kalksteen en blijft er een uiterst duurzaam waterbestendig of, indien gewenst, zelfs waterdicht pleisterwerk over.

Voor het gebruik

Voor het gebruik

De eerste dag na het aanbrengen moet de kalkpleister langzaam drogen. Om scheuren te voorkomen door te snelle droging, laat u uw muren drogen met een minimale luchtstroom door deuren en ramen gesloten te houden en indien mogelijk de mechanische ventilatie uit te schakelen.

Na de eerste 24 uur kan het droogproces worden versneld door middel van ventilatie- of droogmachines. Vermijd verdere werkzaamheden in de ruimte tot de wanden volledig gedroogd zijn.

Kalkpleisters hebben een langzaam uithardingsproces. Om te voorkomen dat uw muren worden beschadigd, moet u de eerste weken extra voorzichtig zijn met het pleisterwerk. Daarna zal het stucwerk langzaam uitharden en uiteindelijk de hardheid van kalksteen bereiken.

Onderhoud

Onderhoud

Artisan Stucco kalkpleisters kunnen worden gewassen en zijn antistatisch. U kunt uw muur schoonmaken met een spons en water indien nodig.

Waterdicht kalkstucwerk in uw badkamer moet regelmatig worden gereinigd om kalkaanslag uit het leidingwater te voorkomen. Gebruik een spons en groene zeep zonder zure bestanddelen. Breng één keer per jaar een nieuwe laag was aan om de muur te beschermen en te laten glanzen.

Vermijd altijd antikalk reinigingsmiddelen en reinigingsmiddelen die citroen of azijn bevatten. Deze chemicaliën zullen uw muren beschadigen omdat ze het calciumcarbonaat in het pleisterwerk oplossen.

Gebruik geen hogedrukreiniger voor de schoonmaak. Extreme vochtigheid door lekkages zal uw muur op de lange termijn beschadigen.

Contact

Neem contact met ons op, vertel ons over uw project en ontdek de vele mogelijkheden van ons unieke kalkstucwerk.

  • 2024 © Artisan Stucco & Ceramics