Keramiek door Raquel

Keramiek door Raquel

Raquel Rodíguez maakt sinds 2001 keramiek en heeft twee productlijnen ontwikkeld met als doel om van conventionele objecten kunstobjecten te maken die onderdeel van je dagelijkse leven worden.

Een lijn van traditionele architectonische elementen zoals tegels met schilderingen en scheidingsroosters, en een lijn van alledaagse voorwerpen zoals lampen en flessen met een sculpturale aanpak en porseleinen pottenbakkersschalen, geïnspireerd op de traditionele islamitische architectuur van Zuid-Spanje en met een sterke Japanse invloed.

Deze keramiek, gemaakt van steengoed en porselein met zelf geformuleerde glazuren, zal de perfecte match zijn voor uw muur. De architectonische elementen kunnen deel uitmaken van uw sgraffito muurschildering en zorgen voor een contrasterende textuur, volume en beweging. De huishoudelijke stukken zijn het perfecte ornament om te contrasteren en de textuur en helderheid van uw muur te complementeren.

Keramiek - Keramiek door Raquel, Kommen met gesmolten glas
Kommen met gesmolten glas - Kommen met de hand gemodelleerd, gevuld met gesmolten glas en getint met koperoxide.
Keramiek - Keramiek door Raquel, Rooster met bladeren
Rooster met bladeren - Geïnspireerd op het Zuid-Spaanse islamitische architectonische rooster, dit stuk is ontworpen om deel uit te maken van een scheidingswand om zowel privacy als verbinding te geven aan een specifiek deel van uw huis. 75x30x15cm
Keramiek - Keramiek door Raquel, Keramisch rooster
Keramisch rooster - Tentoongesteld in een collectieve kunstexpositie.
Keramiek - Keramiek door Raquel, Tegelschildering
Tegelschildering - Handgemaakte keramische tegels, versierd met zelfgemaakte glazuur in Cuerda seca (droge koord) techniek van tribale inspiratie, gemonteerd op een smeedijzeren plaat.
Keramiek - Keramiek door Raquel, Lichtkolom
Lichtkolom - Deze Gres (steengoed) lamp van 1,72m, is ideaal om grote zalen of woonkamers te versieren.
Keramiek - Keramiek door Raquel, Detail van het letter-achtig snijwerk
Detail van het letter-achtig snijwerk - Deze fantasieletters van een bedachte taal lichten op.
Keramiek - Keramiek door Raquel, Flessen en kommen set
Flessen en kommen set - Flessen van Gres (steengoed), gemaakt met kleiplaat techniek en binnenin geglazuurd. Geboetseerde kommen met gesmolten glas en koperoxide.
Keramiek - Keramiek door Raquel, Lamp
Lamp - Sculpturale sfeerlamp met motieven geïnspireerd op Australische Aboriginal kunst.
Keramiek - Keramiek door Raquel, Tegelschildering
Tegelschildering - Muurschildering gemaakt van handgemaakte tegels, versierd met Cuerda seca (droge koord) techniek met zelfgeformuleerde glazuren en geïnspireerd op de Spaanse Islamitische en Aboriginal Australische kunst.
Keramiek - Keramiek door Raquel, Tegelschildering
Tegelschildering - Muurschildering van handgemaakte onregelmatige tegels van ruwe klei. Versierd met insnijding techniek gevuld met zelfgeformuleerd glazuur, geïnspireerd op Aboriginal Australische kunst.

Over Raquel

Raquel Rodríguez Puebla is een ervaren stukadoor gespecialiseerd in decoratieve pleisterwerken van kalkmortels gemaakt met traditionele technieken op elk bouwsysteem.

Raquel is opgeleid aan de School voor Toegepaste Kunst en Artistieke Beroepen en de School voor Restauratie en Conservering van Monumentale Gebouwen in Granada, Spanje.

Sinds 2002 is zij werkzaam als gespecialiseerd stukadoor, restaureert historische gebouwen en past haar kennis van traditioneel pleisterwerk en decoratie toe in hedendaagse architectuur- en interieurprojecten in Spanje en Nederland.

  • 2024 © Artisan Stucco & Ceramics