Sgraffito Schilderingen van steen

Sgraffito in Doloris Meta Maze

Sgraffito in Doloris Meta Maze

Deze sgraffito wand is onderdeel van het Doloris Meta Maze in Tilburg, het grootste kunstdoolhof in Europa, bedacht door het Berlijnse kunstcollectief Karmanoia.

In dit ontwerp van Heidi Johnson kreeg Raquel de mogelijkheid naar hartenlust te experimenteren. Door de gebruikte fresco pleister techniek met zijn transparantie en meerdere lagen ontstaan sterke contrasten en kleureffecten. De oxidatie van een koperpoeder tussen de laatste lagen zorgt voor een continu veranderende kleur. 


Project type: Commercieel Sgraffito
Locatie: Tilburg, Nederland
Grootte: 8 m2

Sgraffito Stucwerk - Sgraffito in Doloris Meta Maze, Ontwerp in uitvoering
Ontwerp in uitvoering - Detail van de originele schets
Sgraffito Stucwerk - Sgraffito in Doloris Meta Maze, Werken aan de stippellijn
Werken aan de stippellijn - De template op ware grootte
Sgraffito Stucwerk - Sgraffito in Doloris Meta Maze, Sgraffito in uitvoering
Sgraffito in uitvoering - De stippellijnen van de sjabloonoverdracht
Sgraffito Stucwerk - Sgraffito in Doloris Meta Maze, Gekleurde vlam en transparanties
Gekleurde vlam en transparanties - Extra pigmenten toegevoegd in de frescotechniek, in de afwerking en tussenlagen, een snufje goudkleurige mica en gemalen koperpoeder dat een langzame oxidatie ondergaat, brengen een bijzonder levendige kwaliteit aan dit zeer transparante en kleurrijke pleisterwerk.
Sgraffito Stucwerk - Sgraffito in Doloris Meta Maze, Nautilus ontwerp
Nautilus ontwerp - Werk in uitvoering

Schilderingen van steen

In de afgelopen decennia heeft Raquel RodrĂ­gues zich gespecialiseerd in de renaissance techniek van sgraffito, muurschilderingen van kalkpleister.

Door meerdere lagen stucwerk over elkaar heen te plaatsen en terwijl de mortel nog zacht is deze deels weg te snijden om delen van de onderliggende laag te onthullen, ontstaat er een beeld. Na het drogen van het pleisterwerk is het resultaat een duurzame schildering van kalksteen.

Deze grootschalige wanddecoraties springen in het oog in elke omgeving en kunnen naar uw wensen worden gemaakt of door de kunstenaar worden ontworpen.

Keuken in woonboerderij

  • 2024 © Artisan Stucco & Ceramics