DienstenRestauratie

Restauratie

Monumenten en historisch stucwerk

Monumenten en historisch stucwerk

Artisan Stucco & Ceramics heeft haar oorsprong in de restauratie van historische monumenten. We zijn sinds 2002 actief op dit gebied en hebben veel kennis en ervaring opgedaan met het restaureren van originele pleisters in historische gebouwen.

Wij hebben ervaring met grootschalige restauratieprojecten waarbij teamcoördinatie, nauwe samenwerking met andere bij het project betrokken specialisten en maximaal respect voor de oorspronkelijke elementen van het gebouw kernpunten zijn.

We weten hoe we het werk moeten plannen en kunnen als dat nodig is improviseren om complexiteiten van de bouwplaats op te vangen en de gestelde deadlines voor het project te halen.

We hebben met succes grote ingrepen in beroemde historische bouwwerken uitgevoerd, waarbij we basismortels, metsel- en voegmortels en een breed scala aan afwerkingen hebben toegepast. Naast het restaureren van pleisterwerk hebben we ervaring met de restauratie van historische elementen van baksteen, natuursteen, marmeren zuilen en granieten funderingsstenen.

Originele materialen

Originele materialen

Door jarenlang onderzoek naar de oorspronkelijke ingrediënten van historische pleisters en hun fabricageprocessen en ervaring met hun moderne tegenhangers, zijn we in staat om de beste materialen te selecteren die nodig zijn voor een specifiek project.

We gebruiken alleen materialen van de hoogste kwaliteit die perfect verenigbaar zijn met en respect hebben voor de originele materialen die in het historische gebouw zijn gebruikt in termen van hechting, ademend vermogen en elasticiteit.

Capillariteit & zouten

Capillariteit & zouten

Door te kiezen voor correcte, duurzame en historisch vergelijkbare materialen en door gebruik te maken van traditionele en originele technieken die de tand des tijds hebben doorstaan, kunnen we de grondoorzaak van structurele problemen oplossen.

Onze gehydrateerde kalkmortels hebben bewezen zeer duurzaam te zijn en zijn bestand tegen extreme omstandigheden zoals structurele capillariteit en zoutbelasting, een belangrijk probleem in de ondergrondse pleisters van de Arabische baden op de foto.

Elasticiteit

Elasticiteit

Onze gehydrateerde kalkmortels zijn zeer elastisch. Bij gebruik in gebouwen die structurele beweging in hun funderingen hebben, passen deze mortels zich eerder aan de bewegingen aan, waardoor de kans op scheuren en loszittend pleisterwerk wordt verkleind.

Meer informatie

Artisan Stucco heeft ruime ervaring en diepgaande expertise op het gebied van de restauratie van pleisterwerk. Bekijk een selectie van onze restauratieprojecten of neem contact met ons op voor meer informatie.

  • 2024 © Artisan Stucco & Ceramics