Restauratie Monumenten en historisch stucwerk

Carmen de los Cipreses

Carmen de los Cipreses

De Carmen de los Cipreses is een van de mooiste en oudste paleizen van Albayzín en is uitgeroepen tot Site of Cultural Interest in de categorie Monumenten.

Het paleis, gebouwd in 1780, toont de typische vorm van de Carmens van Granada met de hoofdwoning op het hoogste punt van het terrein en daaronder verschillende tuinen die terrassen vormen die de helling van het terrein volgen met een boomgaard op het laagste deel.

Bij de renovatie in 2006 heeft Raquel de patio en de kamers gepleisterd met een basispleister en een tweelaagse fresco afwerking in groen en beige. Ze was ook verantwoordelijk voor de betegeling met kalkmortel van de handgeschilderde tegelplint en het basispleister daaaronder. Voor het exterieur van het gebouw ontwierp zij het pleisterwerk van de gevel en de kalkverf van de toren.


Project type: Particulier Restauratie
Locatie: Alabayzín, Granada, Spanje
Grootte: 350 m2

Restauratie - Carmen de los Cipreses, Kalkverf in oker
Kalkverf in oker - Uitzicht op de toren en toegansdeur tot de tuin. De toren is geschilderd met kalkverf. Deze foto, genomen 14 jaar na voltooing het werk, toont de weerstand van de minerale pigmenten tegen UV-licht en de duurzaamheid van de kalkverf.
Restauratie - Carmen de los Cipreses, Kalkverf en pleisterwerk in oker
Kalkverf en pleisterwerk in oker - Uitzicht op de historische wijk Albayzín, met het monumentale huis.
Restauratie - Carmen de los Cipreses, De patio
De patio - De patio in het midden van de villa en uitzicht op de deur naar de tuin. Twee-lagen fresco stucwerk en tegels.
Restauratie - Carmen de los Cipreses, Kamer
Kamer - Interieur van de villa. Twee-lagen groen fresco stucwerk.
Restauratie - Carmen de los Cipreses, De patio
De patio - De patio van de villa met een twee-lagen fresco stucwerk en de handgeschilderde tegels.

Monumenten en historisch stucwerk

Artisan Stucco heeft ruime ervaring met het restaureren van originele pleisters in historische monumenten.

We hebben ervaring met grootschalige restauratieprojecten en hebben met succes grote ingrepen in belangrijke historische gebouwen uitgevoerd.

We gebruiken alleen materialen van de hoogste kwaliteit die perfect verenigbaar zijn met en respect hebben voor de originele materialen die in het historische gebouw zijn gebruikt in termen van hechting, ademend vermogen en elasticiteit.

Gevel in historisch centrum

  • 2024 © Artisan Stucco & Ceramics