Particulier Speciaal pleisterwerk

Vakwerk woonboerderij

Vakwerk woonboerderij

Ons werk aan deze monumentale vakwerk woonboerderij was zowel een complex als een zeer bevredigend project.

De hoofdslaapkamer en de badkamer op de foto hierboven maken deel uit van een groter project dat deze hoofdslaapkamer, drie badkamers en de keuken omvatte.

We hebben de kleuren van onze pleisters exact afgestemd op de kleurstelling die Thomas Pijnenborgh van Groenebouwmaterialen ontwierp voor het hele huis. Zo kwamen we tot een reeks van pleisters en verven geschikt voor de natte ruimtes en om de oppervlakken waar combinaties van gerestaureerd en geconserveerd pleisterwerk naast elkaar bestaan met elkaar in overeenstemming brengen.

De vakwerk wand die de badkamer scheidt van de hoofdslaapkamer was de voormalige gevel voor de uitbreiding van het huis en toont nog steeds het oude raamkozijn.

Om de oorspronkelijke functie van deze oude handgezaagde balken te benadrukken, ontwierpen we een sgraffito met een afbeelding van een bloeiende perenboom, passend bij het kleurenschema van het huis en herinnerend aan het uitzicht dat daar ooit zichtbaar was.

 

Bekijk de andere kamers van het project: hoofdbadkamer, rode badkamer, gastenbadkamer, keuken.

 


Project type: Particulier Restauratie Sgraffito
Locatie: Cottessen, zuid-Limburg, Nederland
Grootte: 200 m2

Particulier - Vakwerk woonboerderij, Sgraffito en badkamer
Sgraffito en badkamer - Detail van het voormalige kozijn met de sgraffito van de bloeiende perenboom en de badkamer op de achtergrond.
Particulier - Vakwerk woonboerderij, Kalkverf
Kalkverf - Het pleisterwerk van de oude schouw met zijn houten deuren is geschilderd met kalkverf in een aangepaste kleur die past bij het leempleister eromheen.
Particulier - Vakwerk woonboerderij, Kalkverf
Kalkverf - Detail van de gebeeldhouwde stenen van de open haard.

Speciaal pleisterwerk

Artisan Stucco gehydrateerde kalkpleisters zijn ontworpen om te worden aangepast aan de technische en visuele behoeften van uw project.

Het flexibele lagensysteem van onze pleisters maakt het mogelijk om verschillende technische mortels te combineren tot een perfect geschikte afwerking van zowel oude als moderne bouwsystemen.

  • 2024 © Artisan Stucco & Ceramics